In 2015, we joined forces with Architecture 00. Together, we enjoy collaborating in a shared environment where strategic, urban and social designers, architects, programmers and economists practice design beyond its traditional borders. 00 work with individuals, governments, corporations and communities to solve problems and anticipate change, and to design successful platforms and places. As a studio it aims to reach beyond the design of objects themselves to the social, economic and environmental systems behind them.

Inside Out House

Our design entry for the Tribeca Infobox is a house turned inside-out: the brick walls are on the inside, and the wallpaper is on the outside.


The building is located centrally along Great George Street. Its parallelogram shape is defined by the present and future street layouts. Like a gatehouse on a city wall, the Infobox is both part of the hoarding that protects the site and an opening within it.


Visitors enter through an oversized fireplace into a reception with office space adjacent. Up on the first floor is a space for meetings and presentations behind the mirror above the mantelpiece. The second floor houses the sales area and a big model, which visitors can also look at from above through the cut-out in the third floor exhibition space and main viewing area. The saw-tooth roof bounces north-light down and lights the model.


Throughout the building, visitors can look out through lacy picture frames into the Tribeca site. From Great George Street these frames exhibit either the visitors themselves or work in coordination with the arts programme.

The construction of this building would be simple and fast, minimising wet trades. The main structure is a demountable steel frame that supports prefabricated panel products for the walls and floors. The wallpaper façade is made from cut-out golden panels, in a copper and aluminium alloy. The interior spaces are finished with brickwork in prefabricated panels, and bathrooms and kitchens could be prefabricated pods.


The building is naturally ventilated with openable windows. It is well insulated to minimise heating in winter and prefabricated concrete floor decks provide thermal mass to help keep the building cool in summer.


After the building’s proposed eight year lifespan as the Infobox, it could be sold and converted to office or exhibition space, or it could be dismantled and relocated elsewhere.

The building would stand for eight years on a vast building site, a dynamic place where future-inside things are exposed and past-inside things are revealed. 

Our Infobox stands inside-out like a dress or a suit that is being sewn, with its lining showing. 

Like an internal wall, unclothed during demolition, the decor is expressed: sideboards, picture frames, and wallpaper stepping to follow the staircase.